Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle bouwplaats risico’s en montagepolis

De verzekering alle bouwplaats risico’s biedt u een optimale bescherming voor uw bouwplaats. Bij het bouwen van een gebouw, een brug of een woonhuis loopt u veel risico’s. Trillen van machines, natuurelementen of vandalisme kunnen leiden tot ongevallen en schade. Bent u als aannemer verantwoordelijk voor de bouwwerf dan raden wij u zeker aan deze verzekering af te sluiten.

Dekking

Deze verzekering dekt zowel de schade aan de verzekerde goederen (basisverzekering) als de aansprakelijkheid met of zonder fout (extra opties). U bent beschermd tegen alle schade aan of verlies van de verzekerde goederen, ongeacht de oorzaak. U dient zich wel te houden aan de wettelijke voorschriften en u dient de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen wanneer er drie maanden geen activiteiten zijn op de bouwwerf. De kosten die u maakt voor het vervangen, herstellen en/of heropbouwen van uw goederen, worden vergoed.

Mogelijke oorzaken van schade op de bouwplaats:

  • Alle ongevallen die tijdens het bouwen kunnen gebeuren, zoals het omvallen van een kraan;
  • Schade door brand of ontploffing al dan niet op de bouwplaats ontstaan;
  • Diefstal en vandalisme;
  • Schade door storm, orkaan, regen, overstroming, vloed, hagel of blikseminslag;
  • Schade door beweging van de grond of ondergrond zoals grondverzakking, inzakking, verschuiving, zetting, instorting of aardbeving.

De verzekering beschermt het bouwwerk en de voorzieningen. Alle materialen en bouwelementen die geïntegreerd moeten worden, zijn meeverzekerd (bijvoorbeeld sanitaire installaties, centrale verwarming of liften). Ook de tijdelijke installaties die u opgeeft, zijn meeverzekerd. Het gaat om alle tijdelijke constructies die u opricht die essentieel zijn voor de organisatie van en toegang tot uw werf of voor de stabilisering van de bouwwerken.

U kunt er voor kiezen om deze verzekering uit te breiden door ook uw werfketen, werktuigen en materiaal, werfvoertuigen en werfmachines te laten verzekeren. Ook heeft u nog de mogelijkheid om bestaande goederen te verzekeren, zoals onroerend goed dat u bezit en wat zich bevindt op of grenst aan de werf.

Premie

De premie is afhankelijk van de bouwplaats en de eventuele extra’s die u mee wilt verzekeren.

Contact

Wilt u meer informatie of een polis aanvragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag nu uw offerte aan

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord