Overslaan en naar de inhoud gaan

Gecombineerde fondsen

Wilt u uw risico’s spreiden?

Dan zijn onze gecombineerde fondsen echt iets voor u. Dit product is geschikt voor spaarders en minder ervaren beleggers. Door te beleggen in een fonds, koopt u niet onrechtstreeks aandelen van tientallen bedrijven. Op deze manier loopt u minder risico wanneer het niet goed gaat met een bedrijf waarin u heeft belegd. Door een aandeel in een fonds te kopen, heeft u de kans om te beleggen in producten die door de hoge investeringen voor gewone beleggers onbereikbaar zijn. U kunt ook kiezen voor fondsen met een bepaald thema. Er zijn bijvoorbeeld fondsen specifiek gericht op sectoren zoals energie, technologie of voeding. Andere fondsen richten zich bijvoorbeeld op regio’s. U heeft voldoende combinatiemogelijkheden.

Kosten

Naast de opbrengsten heeft u ook te maken met kosten:

  • Instapkosten. Meestal uitgedrukt in een percentage van het kapitaal dat u belegt;
  • Beheerskosten. Dit zijn jaarlijks terugkerende kosten die worden ingehouden op het rendement van het fonds;
  • Uitstapkosten bij vroegtijdige opname. Een percentage van het vervroegd opgenomen bedrag;
  • Bij sommige fondsen betaalt u beurstaks bij de verkoop van aandelen van het fonds.

De bekendste vorm van fondsen zijn de pensioenspaarfondsen. Met deze fondsen spaart u voor uw pensioen. Dit wordt door de overheid fiscaal gestimuleerd.

Contact

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste combinatie van fondsen en geven u uitleg over het volledige kostenplaatje. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons